standplaatsen

Bestellen

Voor uw bestelling:
bel 06 53 92 63 21
of mail info@vishandelpieterwoltjer.nl

Finse zalm op plank
Finse zalm op plank

Een hele andere manier van grillen van vis is de Finse manier. Hierbij leg je de vis niet op een vuur maar zet je het er naast. Dit klinkt vreemd maar het gaat als volgt.

Een hele zalm wordt lekker gekruid of gemarineerd en vervolgens wordt deze hele vis op een plank gespannen. Men maakt een vuur en plaatst de vis rechtop vlak naast het vuur. De warmte van het vuur en de rook, let op de windrichting,  zorgen ervoor dat de vis op een eerlijke manier gaar wordt.

Als de vis gaar is, een proces wat wel 1,5 uur kan duren, legt men de plank horizontaal op het buffet en serveert men de vis direct vanaf de plank.

In het klein kan men dit ook doen met bijvoorbeeld forel en zalmforel. Zet kleine plankjes met de vis naast een vuurtje die brand in een klein kampvuurtje of een vuurschaal.

Deze manier van vis grillen is een zeer spectaculaire vorm en zal een hele bijzondere toevoeging zijn bij uw barbecue. Vooral de grotere familie-, buurt- of vereniging- barbecuen lenen zich super voor dit Finse avontuur.  Ten eerste moet er een kampvuur gemaakt worden en wat is er nu leuker dan het maken an een vuur. Het schept een leuke bezigheid gedurende de barbecue en ziet er zeer sfeervol uit. U kunt uw gasten eens iets heel anders bieden dan normaal.

Een tip over het vuur is deze: wij hebben laatst met onze try-out barbecue een steekkarretje genomen daar wat stoeptegels op gelegd en vervolgens daar het vuur op gemaakt, een verrijdbaar vuur dus. Op deze manier kunt U de zalm goed met de wind mee plaatsen, gaat het onverhoeds toch regenen dan kunt U de zalm en het vuur in veiligheid brengen.

Mocht U graag dit avontuur aangaan neem contact op met een van de medewerkers in de kraam of via Pieter zijn mobile nummer dan gaan wij U daar mee assisteren.

Eet smakelijk !

 

 

 

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow