standplaatsen

Bestellen

Voor uw bestelling:
bel 06 53 92 63 21
of mail info@vishandelpieterwoltjer.nl

o-MEGA goed

Omega 3 is goed voor de hersenen, de huid, de weerstand, de concentratie en de ogen. De gezonde onverzadigde omega 3 vetten verminderen de kans op hart- en vaatziekten en helpen het cholesterolgehalte te laten dalen. Ook zijn er aanwijzingen dat omega 3 vetten het risico op dementie en andere hersenaandoeningen verkleinen. Reden genoeg dus om vaker vette vis op tafel te zetten, want die zit boordevol omega 3. Bovendien is vis nog lekker ook!


Tegenwoordig wordt onder andere veel nadruk gelegd op het eten van vis en op voldoende omega 3 visvetzuren in de voeding. Waarom? Omdat je omega 3 visvetzuren eigenlijk moet zien als een soort vitamines. Je hebt omega 3 visvetzuren nodig voor het goed functioneren van het lichaam. Naast de goede vetten levert vis veel waardevolle voedingsstoffen zoals eiwitten van hoge kwaliteit, vitamines en mineralen.

De Gezondheidsraad beveelt aan dat iedereen gemiddeld per dag 0,45 g van deze vetzuren nodig heeft. Voor kinderen bestaat geen aparte aanbeveling, zij kunnen waarschijnlijk met iets minder toe.

 

Wetenschappelijk onderzoek
Naar omega 3 en de invloed op de gezondheid wordt veel onderzoek gedaan. Duidelijk is in elk geval dat omega 3 vetzuren belangrijk zijn voor een gezond hart en gezonde bloedvaten. Vandaar ook de aanbeveling van de Gezondheidsraad.
Ook staat vast dat onze hersenen voor het grootste deel uit omega 3 vetzuren bestaan. Voor de ontwikkeling en groei van de hersenen zijn omega 3 vetzuren dus van groot belang. Maar nog niet alles is wetenschappelijk bewezen. Zo is nog niet zeker of kinderen met ADHD rustig worden van omega 3. Ook is er meer onderzoek nodig naar het effect van omega 3 op de weerstand, de gewrichten of de huid.

0,45 g per dag
Om gemiddeld aan 0,45 g omega 3 visvetzuren per dag te komen, moet je 2 keer per week vis eten, waarvan 1 keer vette vis. Dit is volgens de Gezondheidsraad ook de beste manier om omega 3 binnen te krijgen. Vis is immers niet alleen een bron van omega 3, maar bevat nog meer gezonde voedingstoffen zoals eiwitten, vitamines en mineralen.
Natuurlijk bestaan er ook producten die met omega 3 zijn verrijkt en zijn er vele merken omega 3 tabletten. Maar daarmee mis je wel de andere gezonde stoffen uit vis. Bovendien moet je goed opletten hoeveel je van zo’n verrijkt product moet eten om aan de dagelijkse portie omega 3 te komen. Zo is er omega 3 brood waarvan je wel 20 sneetjes per dag zou moeten eten om de benodigde 0,45 g binnen te krijgen. Dan is een stukje vette vis, zoals makreel waar je maar 70 gram per week van hoeft te eten, een snellere oplossing!

 

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow